Міжнародні гуманітарні організації продовжують надавати допомогу вразливим верствам населення України, які постраждали від війни.

Зокрема завдяки співпраці Дніпровської міської ради з громадською організацією СХІД SOS вдалося реалізувати проект з евакуації до Норвегії шести осіб з інвалідністю з місцевого притулку для безпритульних.

Безхатько, кадр з відео
Безхатько, кадр з відео

У Норвегії для них організовано тимчасове житло у спеціалізованому притулку, а також соціальні виплати на період до завершення бойових дій в Україні. Один із учасників програми, ветеран війни в Афганістані Ігор, розповів, що у 2015 році втратив власне житло і з того часу блукав вулицями Дніпра, доки не звернувся за допомогою до місцевого центру соціальних служб.

Там йому допомогли відновити документи та оформити закордонний паспорт для поїздки до Норвегії.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"У мене тут нікого немає, подумав, чому б не спробувати", - заявляє він.

Бездомні, фото: скріншот з відео
Бездомні, фото: скріншот з відео

За минулий рік до центру соціальної допомоги Дніпра звернулося понад 2 тисячі людей, які опинилися у скрутному становищі через війну - втратили житло, роботу або близьких родичів. Міжнародна підтримка дозволяє полегшити долю хоча б деяких із них.

Нагадаємо, українцям перерахують на карту нову грошову допомогу: отримати можуть мешканці трьох областей

Як повідомляв "Знай.uа", українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі: "Втрачали свідомість, але додому не відпускали"

Знай.uа писав, "п*зда як холодно...": молодий українець переплив крижану річку, щоб сховатися від мобілізації