Більше ніж на 800 гривень зросли пенсійні виплати у деяких людей похилого віку. Про це зазначено в оновленій інформації про виплати, які надав Пенсійний фонд України.

За даними ПФУ, виплати для працюючих пенсіонерів минулого року збільшились на 17%. Так, середня пенсія громадян, які продовжують працювати на заслуженому відпочинку, досягла 5661 гривні. Середній розмір підвищення становив 823 гривні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що в Україні налічується 10,5 мільйона пенсіонерів, 2,7 мільйона з яких продовжують працювати.

Крім того, Пенсійний фонд показав регіони з найбагатшими та найбіднішими пенсіонерами. Так, найвищі середні пенсії у Києві, Рівненській та Донецькій областях – 7249, 6790 та 6662 гривні відповідно.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Найнижчі пенсії отримують мешканці Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей – 4070, 4256 та 4262 гривні відповідно.

Варто нагадати, що пенсії більшості українців збільшаться вже з 1 березня 2024 року у зв'язку із проведенням щорічної індексації. Попередньо пенсії збільшать у середньому на 13%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році.

Також наш портал інформував, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.