Ветерани війни та їхні сім'ї отримають нові можливості завдяки змінам у процедурі надання державних пільг на ЖКП. Рішення, ухвалене урядом, спрямоване на спрощення цього процесу.

Міністерство соціальної політики написало у Facebook про нові зміни у забезпеченні доступу до пільг для тих, хто служив в армії та отримав офіційний статус ветерана.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Тепер для цієї категорії людей не потрібне самостійне звернення до уповноважених органів, що особливо важливо, оскільки вони брали участь у військових діях. Натомість державні пільги зможуть отримувати їхні члени сім'ї.

Цю процедуру заплановано на травень 2024 року, члени сімей ветеранів зможуть звертатися за допомогою з питань пільг у зручнішому форматі.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Спрощена процедура призначення пільг / фото: Мінсоцполітики
Спрощена процедура призначення пільг / фото: Мінсоцполітики

Також було спрощено перелік необхідних документів. Замість двох окремих заяв їм доведеться надати лише один документ, який підтвердить їх статус пільговиків та оформлення відповідних пільг. Це дозволить значно спростити процедуру та знизити обсяг інформації, що надається.

Додатковим покращенням стане можливість подання заяв онлайн через портал "Дія", що зробить процес отримання пільг ще доступнішим.

Співпраця між Пенсійним фондом та Міністерством соціальної політики буде посилена для більш ефективної передачі даних, зменшуючи тим самим бюрократичні бар'єри та забезпечуючи ветеранам швидкий доступ до заслужених пільг.

Нагадаємо про різницю, яку відчує ваш гаманець: у ПФУ пояснили чим відрізняється субсидія та пільга

Раніше ми писали про те, що відкрито реєстрацію на нову грошову допомогу: хто має право подати заявку

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям видають безкоштовні дрова без оформлення субсидії: хто може розраховувати