У світлі ризику скорочення міжнародної підтримки та в умовах воєнних дій український уряд починає активно досліджувати можливості пом'якшення високого зовнішньоторговельного дефіциту.

Заступник голови Національного банку України Сергій Миколайчук в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" натякнув на можливі заходи, які можуть бути вжиті в найближчому майбутньому.

Авторинок, фото iStock Images
Авторинок, фото iStock Images

Однією з головних ініціатив стала рекомендація запровадження додаткових мит, насамперед на некритичний імпорт. У контексті таких змін, він виділив автомобілі в групу товарів, які можуть зазнати обмежувальних мит.

Ніколайчук наголосив, що високий торговий дефіцит у країні, спричинений руйнуванням виробничих потужностей та логістичними труднощами, став наслідком прагнення компенсувати відсутність продукції вітчизняних виробників імпортом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Це може включати введення додаткових мит на автомобілі або зміну митних тарифів, щоб стимулювати вітчизняне виробництво та знизити залежність від імпорту.

Такі кроки, на думку експертів, можуть бути спрямовані на створення стійкіших торговельних відносин та підтримку фінансової стабільності країни в умовах економічних труднощів.

Раніше ми писали про податок на квартири: скільки заплатите за квадратні метри

Крім того, Знай.ua повідомляв, що власникам городів та паїв нагадали про податок: кому і скільки потрібно заплатити за землю

Також наш портал інформував, водіїв змусять платити більше: в Україні виріс важливий податок