Газовики звернулися з важливим попередженням до українців, які користуються газовими плитами, колонками, котлами та іншими пристроями. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці Житомирської філії "Газмережі".

Витік газу дуже небезпечний, адже якщо невчасно виявити проблему, то все може закінчитися великою бідою. Газовики попередили всіх споживачів та нагадали, як можна зрозуміти, що в будинку стався витік.

Газова служба. Фото: скрін youtube
Газова служба. Фото: скрін youtube

До газу, який подається до будинків українців, додають спеціальну речовину - одорант. Воно має специфічний запах, що дозволяє виявити витік газу. Сам по собі природний газ не має запаху.

У місцях стиків і з'єднань труб і шлангів може видаватися шиплячий звук. Це може свідчити, що герметичність порушена та газ потрапляє назовні. Також витік можна виявити на дотик - провести рукою вздовж стиків, фланцевих з'єднань газопроводу, якщо відчуваєте холодне повітря, що йде з труби, слід дзвонити в "аварійку".

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Пам’ятайте, що в жодному разі не можна використовувати вогонь, аби виявити витік газу й намагатися самостійно локалізувати його! У разі виявлення витоку газу телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби за номером 104", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, електронні платіжки та оплата онлайн: газовики поділилися зі споживачами важливою інструкцією.

Також наш портал інформував, "Газмережі" розповіли про витрати на техобслуговування та третю платіжку за газ: важливо знати кожному.

Крім того, ми писали, як уникнути газових боргів, якщо не проживаєте вдома: українцям дали кілька порад.