В Україні почала поширюватися інформація про запровадження погодинних відключень електроенергії. На офіційній facebook-сторінці "Чернігівобленерго" зробили важливу заяву для споживачів.

Підприємство попередило українців, що інформація щодо відключення побутових споживачів не відповідає дійсності. Наразі такої загрози немає, а повідомлення про обмеження – чергова інформаційна атака ворога.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Споживачам пояснили, що регіональні оператори системи розподілу не опікуються питаннями запровадження графіків відключень. Це компетенція виключно НЕК "Укренерго".

"Тому спрогнозувати заздалегідь коли і який графік обмеження електропостачання буде задіяний, наша компанія не може. Коли ж команда на введення графіків обмеження від НЕК "Укренерго" буде отримана, ви обов’язково дізнаєтесь про це з офіційних ресурсів", - повідомили енергетики.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Брак електроенергії. Фото: YouTube
Брак електроенергії. Фото: YouTube

Варто зазначити, що в останні морозні дні енергосистема витримала без введення графіків відключень. Надалі ситуація залежатиме як від погодних чинників, так і від нових ворожих атак на енергетичну інфраструктуру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні.

Також наш портал інформував, заміна лічильника на двофазний: "Yasno" підказали, як знизити платіжки та не витратити всі гроші.

Крім того, ми писали, експерт пояснив, чому окупанти не б'ють по енергосистемі і чому нам досі "тепло": "Вони за це поплатилися".