За даними Державної служби статистики України, 2023 рік, що завершився, приніс деякі зміни в ціни алкогольних і тютюнових товарів. Але незважаючи на деяке збільшення цін, воно далеко не таке значне, як у попередньому 2022 році.

Грудень 2023 року визнали місяцем помірного подорожчання в алкогольній сфері. Давайте розглянемо деякі ключові цифри, представлені Держстатом:

Подорожчання сигарет в Україні
Подорожчання сигарет в Україні

Горілка: Середня ціна на горілку збільшилася на 1,1%. У середньому за пляшку 0,5 літра доводиться викласти 118,3 гривні. Веселитися, звичайно, хочеться, але ціни тут явно не на користь покупців.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Столові вина: Хочете налити собі келих українського вина? Приготуйтеся заплатити на 14,1% більше. Наразі 109,1 гривень за пляшку 0,7 літра.

Пиво: Пиво також збільшилося на 11,4% і досягло 31,8 гривень за пляшку об'ємом 0,5 літра. Очевидно, радість від підняття гуртка теж чогось варта.

Середні ціни на цигарки та алкоголь за грудень 2022-2023 року / фото: скріншот Держстат
Середні ціни на цигарки та алкоголь за грудень 2022-2023 року / фото: скріншот Держстат

Цигарки: Сегмент преміум-класу в тютюновій індустрії також зазнав змін, подорожчавши на 16,4 % і тепер преміум-пачка коштуватиме 96,2 гривні.

Ці зміни можуть стати приводом для роздумів про те, чи варте тимчасове "задоволення" таких витрат, але попри все українці завжди знаходять способи підняти келихи за зустріч нових днів.