Сплеск напруженості в енергетичному секторі Полтавф підняв хвилювання серед місцевих мешканців. Виявилося, що ТОВ ДК "Нафтогаз Трейдинг" відмовляється укласти договір з "Полтаваобленерго" на постачання природного газу по 7,42 грн. за 1000 кубометрів.

Причиною став борг Кременчуцької ТЕЦ, створений до того, як "Полтаватеплоенерго" взяла її на баланс, і досяг 1,3 млрд грн, повідомив генеральний директор "Полтаватеплоенерго" Олександр Олексенко на брифінгу 15 січня.

Економія води / фото: depositphotos
Економія води / фото: depositphotos

Якщо найближчим часом рішення не буде ухвалено, мешканці можуть залишитися без теплопостачання та гарячої води.

"Ми наполягаємо, що він не є нашим борговим обов'язком", — розповідає Олександр.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Олександр Олексенко наголосив, що цей борг не лежить на плечах їхнього підприємства, а був сформований до того моменту, як ТЕЦ стала їхньою відповідальністю.

Опалення газом, фото з відкритих джерел
Опалення газом, фото з відкритих джерел

Він зазначив, що ТЕЦ працює, виробляє теплову енергію та отримує прибуток, тому цей борг слід вважати боргом самої ТЕЦ, яка має джерела для його погашення.

Однак, "Нафтогаз Трейдинг" наполягає на тому, щоб "Полтаватеплоенерго" взяло на себе частину боргу, а саме 341 млн. грн. Підприємство у свою чергу заявляє про неможливість погасити цю суму.

Заступник начальника юридичної служби "Полтаватеплоенерго" Наталія Данилова попередила, що у разі відсутності рішення з цього питання компанія може опинитися на межі банкрутства.

опалення
опалення

Напруженість загострюється тим, що договір із "Нафтогаз Трейдинг" не було укладено з початку поточного року, що створює реальну загрозу для теплопостачання та гарячої води у регіоні.

Заява від "Полтаватеплоенерго" про те, що тарифи для споживачів залишаться без змін, дещо пом'якшує ситуацію, але питання про постачання газу залишається відкритим, допоки депутати обласної ради не ухвалять рішення з цього питання.

Нагадаємо, "Космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не згодні з цифрами у платіжках

Раніше ми писали про те, що по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні

Крім того, Знай.ua повідомляв про лайфхаки для споживачів: енергетики пояснили, як українцям зменшити платіжки за світло