В українському сільському господарстві є цікаве явище – ціни на яблука активно піднімаються, приносячи садівникам великі доходи. За даними EastFruit, сьогодні якісне українське яблуко коштує від 14 до 22 гривень за кілограм.

Цей показник на 30% вище, ніж ціни наприкінці першого тижня січня поточного року, повідомляють аналітики.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Таке раптове зростання цін пов'язане з підвищеною активністю торговельно-закупівельної діяльності у сегменті фруктів. Аналітики зазначають, що якщо ще минулого тижня попит на місцеві яблука був невисоким, то тепер покупці всіх категорій виявляють підвищений інтерес до них.

За словами виробників, такий сплеск неминуче вплинув на рівень цін. Цікаво, що ціни на яблука цього сезону встановили нові рекорди в порівнянні з попередніми п'ятьма сезонами.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Яблуко / фото: Pixabay
Яблуко / фото: Pixabay

Незважаючи на зростання цін, українські яблука залишаються одними з найдоступніших у регіоні. Однак цей факт не виключає можливості подальшого зростання вартості на українському ринку. Попит на яблука високої якості перевищує пропозицію, що стимулює зростання цін.

Багато садівників пропонують до продажу фрукти, якість яких починає погіршуватися через тривале зберігання, що обмежує пропозицію якісного яблука на ринку.

Водночас вони планують розпочати продаж високоякісних яблук на початку весни.