Купуючи чи успадковуючи квартиру, люди часто не приділяють уваги такому важливому моменту, як перевірка стану особового рахунку за електроенергію.

Саме це дозволяє уникнути неприємних наслідків у вигляді прихованих боргів чи раптового відключення електропостачання. Тим більше зараз, після "Обленерго" та іншим комунальним підприємствам дозволили "позбавляти" українців світла, води та газу.

Україна без світла, фото Знай.ua
Україна без світла, фото Знай.ua

Експерти енергопостачальної компанії YASNO у соціальній мережі Facebook радять обов'язково звіряти дані з особового рахунку перед оформленням права власності на квартиру. Навіть якщо ви отримуєте житло від родичів, це також актуально. Адже попередній власник міг нагромадити заборгованість за спожиту електроенергію, про що ви можете просто не здогадуватися.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

Оформивши рахунок на себе, ви зможете контролювати всі нарахування та платежі. Доступ до актуальної інформації дозволить уникнути несподіваних боргів та відключень. Потрібно звертатись до операторів системи розподілу.

Відразу після цього залиште заявку на переоформлення рахунку на сайті постачальника електроенергії, наприклад.

Нагадаємо, енергетики дали пораду для зменшення рахунків за світло:простий спосіб заощадити гроші

Як повідомляв "Знай.uа", халява закінчилася? Як тепер в Україні каратимуть тих, хто перестав платити за світло

Знай.uа писав, відключення електроенергії боржникам: у Нацкомісії зробили важливу заяву