Січень вже показав себе як справжній зимовий місяць. Вже встигли і морози вдарити, і снігопади замести.

Але це ще не кінець, адже на наступному тижні очікується прихід справжнього сніжного фронту в Україну. Але в порівнянні з минулим, який пройшов 11 січня, він буде м’якшим. Про це свідчать дані сервісу Ventusky.

Карта снігопадів. Фото: скрін Ventusky
Карта снігопадів. Фото: скрін Ventusky

Вже наступного тижня, починаючи з 16 січня через нашу країну пройде потужний сніговий циклон. За прогнозами, він може охопити центральну та південну територію України вже зранку вівторка.

Після цих областей він переміститься на схід, але там буде сніжити помірно – випаде приблизно до 4 міліметрів снігу. Але вже після обіду снігові опади можуть посилитись. Найбільші снігопади очікуються у Дніпрі, Луганську, Донецьку, Мелітополі. Там очікується до 9 міліметрів опадів. Снігопади можуть захопити і Крим, але поки туди дійдуть, значно зменшаться.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Сніг. Фото: скрін youtube
Сніг. Фото: скрін youtube

Далі циклон переміститься на Схід та буде досить помірний, без вітру та значних морозів. Проходити він буде десь два дні, після чого наступить спокійна та відносно тепла погода.

Синоптики розповіли, також, яка погода буде у другій половині січня. За їх словами, весь січень буде утримуватись класична погода – сніги та помірні морози. Але температура буде вища прийнятної норми.

Сніг у Києві, фото: Unian
Сніг у Києві, фото: Unian

За словами синоптиків, температура буде вище норми, тому лютого холоду не буде.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як врятувати людину від переохолодження: порядок дій може врятувати життя

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як встояти на ногах у ожеледицю: прості хитрощі, які врятують від падінь та травм

Також, наш портал інформував, справжня зима у розпалі: синоптик розповів скільки ще триватимуть люті морози