Українські пенсіонери-військовослужбовці можуть отримати надбавку до своєї пенсії. Але за умови, що вони утримують своїх непрацездатних родичів. Про це розповіли в ПФУ.

Додаткова виплата до пенсії має надходити не працюючим пенсіонерам, колишнім військовослужбовцям, які на своєму повному утриманні мають непрацездатних членів сім’ї.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Надбавка нараховується до пенсії, що призначається за вислугу років та інвалідністю.

Її можуть отримати колишні військовослужбовці такого рангу:

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще
  • Рядові;

  • Сержанти;

  • Учасники старшинського та офіцерського складу;

Надбавка не стосується солдатів строкової служби.

Непрацездатними членами сім’ї рахуються особи, категорії яких визначені у п.п "а" та "д" статті 30 Закону України №2262.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

Надбавка призначається за кожного непрацездатного члена сім’ї, у розмірі 50% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. За словами представників ПФУ, додаткова виплата виплачується тільки на тих членів сім’ї, які не можуть отримувати пенсійні виплати з солідарної системи державного пенсійного страхування, державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсійне забезпечення від держави.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Якщо у сім’ї два, або більше пенсіонера, які утримують непрацездатну особу, то додаткова виплата призначається лише одному – на вибір. Для призначення надбавки варто звернутись до Пенсійного Фонду України.

Нагадаємо, портал Знай, інформував 10 тисяч на особу: українців просять отримати солідну виплату, як стати в чергу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, весняна індексація: стало відомо, на скільки зростуть пенсії українців

Також, наш портал інформував, ПФУ назвав нюанс, через який можуть не призначити пенсію: що потрібно перевірити