Після того, як влітку підвищили тарифи на світло, платіжки українців помітно зросли, однак можна платити значно менше, якщо дотримуватись кількох простих рекомендацій.

Про неочевидні поради заощадження розповідає пресслужба "Закарпаттяобленерго".

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зима доволі непростий період для нашої енергосистеми, адже росіяни минулого року суттєво пошкодили, і чим нижче градус, тим більша вірогідність аварійних відключень.

У мінусову погоду країнців закликають більше економно ставитися до споживання світла, адже через перенавантаження на енергоблоки, можуть виникати аварійні ситуації та відключення.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

"Блекаути, відключення тепла навіть у 30-ти градусні морози – уже норма для країни агресора щодо своїх же мешканців. Україна ж, яку щодня намагаються знищити, не застосовує планових відключень електроенергії, а якщо стаються аварійні – живлення якнайшвидше відновлюють", - йдеться у повідомленні.

Щоб зекономити гроші у гаманцеві та допомогти державі, енергетики дають 3 важливі поради:

Вимикайте стабілізатори напруги, якими не користуєтесь.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Встановіть сенсори руху для освітлення приміщень.
Не залишайте прилади (наприклад, мобільні телефони), які поставили заряджатися, увімкненими довше, ніж потрібно для повної зарядки акумулятора.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економити можна і без субсидії: як платити за світло за дешевшим тарифом.

Також наш портал інформував, часу менше, ніж ви думали: коли в Україні злетять тарифи на газ, гарячу воду та опалення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники попередили боржників за воду та каналізацію: часу до кінця січня.