Державні заходи зі збору боргів за електроенергію в Україні набули несподіваного обігу, коли стало відомо, що в одному з українських міст мешканцям виставили повторний семимісячний рахунок за світло.

Сьогоднішня невизначеність у тому, кого позбавляти електрики через борг, а хто матиме право на пільги та списання, призводить до частих неправомірних нарахувань сум. Це створює додаткові проблеми для мешканців міст. Про це розповів у своєму Facebook Олег Попенко.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Прикладом став випадок у Куп'янську, де мешканці, які перебували в період тимчасової окупації, були зобов'язані оплачувати електроенергію окупаційній владі.

Після звільнення території від окупантів українська влада розпочала масові дії щодо стягнення заборгованостей за комунальні послуги, внаслідок чого громадянам було пред'явлено рахунки за семимісячне споживання електроенергії в період окупації.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"І таких випадків десятки тисяч по Україні. Та в тому ж Херсоні,— пише Олег.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

З того часу, як почалася війна, наші борги за світло злетіли на 41%, кажуть у НКРЕКУ. Але проблема полягає в тому, що насправді ніхто не знає, яка точна сума боргів усіх українців.

"І так, за доведення до банкрутства об'єктів критичної інфраструктури має бути введене кримінальне покарання", — він додає.

Нагадаємо, платежі стануть важким тягарем: коли електроенергія та газ збільшать рахунки українців

Раніше ми писали, фух, цього місяця менше нарахували: ці 4 поради допоможуть на 20% знизити енерговитрати в будинку

Крім того, Знай.ua повідомляв про тарифи на світ під час війни: чи збільшаться платіжки українців