Власники земельних ділянок, земельних паїв та постійні землекористувачі сплачують податки до бюджету України. Втім частина українців, може не платити за землю.

Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби України у Львівській області.

Земельна ділянка, скріншот: Youtube
Земельна ділянка, скріншот: Youtube

У ст. 281 ПКУ зазначається перелік осіб, яких закон звільняє від обов'язку сплачувати земельний податок.

До цього відносяться:

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще
  • особи з інвалідністю першої і другої групи;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Тобто від сплати земельного податку звільняються фізичні особи, які брали участь в антитерористичній операції (в операції об’єднаних сил) та, відповідно до норм Закону, визнані ветеранами війни;
  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Земельна ділянка, кадр з відео
Земельна ділянка, кадр з відео

Зазначається, що органи місцевого самоврядування самостійно визначають ставки плати за землю та щодо земельного податку, який залежить від місцевості.

Нагадаємо, що власники особистого домогосподарства можуть не платити за ділянку, якщо її розмір не перевищує 2 га, або якщо українці використовують землю для дачного будівництва і її площа не перевищує 0,10 га.

Раніше ми писали про те, що від 504 до 6867 гривень: українці платитимуть більше за виготовлення важливих документів

Крім того, Знай.ua повідомляв про підвищення акцизу на автогаз: у Раді відповіли, коли чекати

Також наш портал повідомляв, воювати підуть лише бідні: депутати хочуть дати броню тільки українцям із високою та "білою" зарплатою