Тарифи на розподіл газу для українців залишаються незмінними, проте суми у платіжках, які приходитимуть у 2024 році, можуть відрізнятися від торішніх. Як вирахувати щомісячний платіж, розповіли на facebook-сторінці АТ "Полтавагаз".

Українці можуть отримувати платіжки за доставку газу з вищими сумами, якщо торік споживання блакитного газу було вищим. Водночас ті, хто споживав менше газу, платитимуть менше.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Розрахунок вартості послуги розподілу природного газу для кожного побутового споживача у 2024 році, як і раніше, формується індивідуально та залежить від обсягу спожитого ним газу за попередній газовий рік", - пояснили українцям.

Знаючи обсяги споживання, кожен українець може самостійно розрахувати щомісячний платіж за розподіл газу. Наприклад, для клієнтів "Полтавагаз" тариф на доставку складає 2,112 гривні за куб. Так, за споживання 2000 м³ за газовий рік розраховуємо місячну суму наступним чином: 2000/12х2,112= 352 грн.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Даною формулою може скористатися мешканець кожного регіону України, але для цього потрібно підставити свої обсяги споживання та тариф газорозподільної компанії.

Раніше портал Знай повідомляв, "Газмережі" розповіли про витрати на техобслуговування та третю платіжку за газ: важливо знати кожному.

Також наш портал інформував, що робити, якщо забули передати показники газового лічильника: інструкція.

Крім того, ми писали, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.