Після новорічних свят українські супермаркети перерахували ціни на сало, ковбасу та сосиски. Популярні м'ясні продукти коштуватимуть українцям відчутно дорожче. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Сало, ковбаса та сосиски стають майже делікатесами, адже через активне зростання цін все більше українців змушені обмежувати себе у купівлі таких продуктів.

М'ясо в супермаркеті, скріншот: YouTube
М'ясо в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на сало

Середня вартість домашнього сала піднялася з 245,44 до 259,00 гривні за кілограм. У супермаркетах ціни на продукт варіюються від 199,00 до 319,00 гривні за кіло в залежності від мережі. Середній цінник на солоне сало трохи знизився - з 251,18 до 243,99 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ціни на ковбасу

Популярна ковбаса "Алан Брауншвейзька" сирокопчена в середньому коштуватиме 791,35 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник становив 742,39 гривні за кіло. Ковбаса копчена "Глобине" піднялася у вартості з 247,64 до 253,10 гривні за кілограм.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

Сосиски "Бащинський" філейні подорожчали одразу більш ніж на 10 гривень і в середньому продаються за 227,87 гривні за кілограм. Ціни на продукт коливаються від 219,00 до 234,70 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вартість продуктів може підвищитися вже в лютому: експерт попередив, на скільки зростуть ціни.

Також наш портал інформував, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.

Крім того, ми писали, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.