У 2024 році споживачі можуть помітити у платіжках за доставку газу інші цифри. Вартість споживання блакитного палива розраховується впродовж "газового" року.

Про це повідомляє Хмельницька філія "Газмережі".

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"Сума кубів газу, спожитого за "газовий рік", множиться на тариф на розподіл (доставку). Результат ділиться на 12 рівних платежів, які сплачуються щомісячно впродовж року", - йдеться у повідомленні.

Сам тариф на послугу розподілу природного газу залишився незмінним – 1,848 грн за 1 м3 на місяць (з урахуванням ПДВ).

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Однак вартість послуг з доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта, а розмір плати залежить тільки від обсягів споживання.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У компанії зауважують, що у газовиків своє поняття року, який розпочинається 1 жовтня, а закінчується 30 вересня вже наступного календарного року. Саме такий період враховують при розрахунку вартості розподілу блакитного палива.

У "Газмережах" звертаються до українців із проханням, оплачувати рахунки за газ до 20 числа місяця, адже фінансова стабільність дасть змогу відновити систему після ударів окупантів.

Раніше портал Знай повідомляв, "Категорично заборонено": енергетики попередили всіх споживачів електроенергії.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.