Українці, які не користуються газом й не бажають щомісячно оплачувати послуги з розподілу блакитного палива, можуть зупинити нарахування. Що для цього потрібно, пояснили на facebook-сторінці Житомирської філії "Газмережі".

Навіть якщо домогосподарство не використовує газ, воно залишається підключеним до мережі та у будь-який момент може скористатися енергоресурсом. В той самий час газорозподільна компанія стежить за станом газопроводів та обладнання, яке забезпечує доставку газу до будинків, навіть тих, де паливо не споживається.

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Через це платіжки за доставку продовжують приходити навіть тим, хто не проживає фактично вдома, а споживання газу дорівнює нулю.

Втім, споживачі мають змогу зупинити нарахування за розподіл блакитного палива. Для цього потрібно звернутися до "Газмережі" із заявою на фізичне від'єднання від газорозподільних мереж.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Однак потрібно врахувати, що для відновлення споживання домогосподарству доведеться пройти процес повторного підключення до мережі, а це додаткові витрати й час.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уникнути газових боргів, якщо не проживаєте вдома: українцям дали кілька порад.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.