Українці, які перебувають у складному фінансовому становищі, мають змогу отримати допомогу від держави у вигляді житлової субсидії чи пільг. У Пенсійному фонді нагадали про важливий нюанс при подачі документів на ці види допомоги.

За останні роки в Україні вже кілька разів змінювали правила надання пільг та житлових субсидій. Для зручності громадян було розроблено безліч механізмів, що розширюють можливості для оформлення допомоги.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Наприклад, українці мають можливість подати документи для оформлення субсидії чи пільг одразу декількома способами – в онлайн-режимі чи за особистого звернення до відповідних органів.

Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube
Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Способи онлайн-подання документів:

  • через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • мобільний додаток "Пенсійний фонд";
  • через портал "Дія".

При особистому зверненні українці можуть віддати документи до найближчого ЦНАПу, сервісного центру Пенсійного фонду або уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідного територіального товариства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи зростають, а субсидія залишається незмінною: чи буде перерахунок виплат цього року.

Також наш портал інформував, подарувати чи передати у спадок: адвокат розповів, як вигідно переоформити майно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія 2024: як подати заяву, щоб отримати допомогу на оплату комуналки.