Тарифи на електроенергію для населення поки що стримують, проте незабаром подорожчання все ж таки може статися. Як можуть змінитися суми у платіжках українців, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Реальна вартість електроенергії в рази вища, ніж тариф для населення. На сьогоднішній день ціни на світ для українців стримуються за рахунок держави, проте чергове підвищення вже не за горами.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

На думку експертів, чергове підвищення тарифу для побутових споживачів може статися вже після завершення опалювального періоду – навесні чи влітку.

За прогнозами, наступне підвищення навряд чи перевищить "психологічну" позначку 4 гривні за кіловат. Найімовірніше, що нова ціна електроенергії коливатиметься в межах 3-4 гривень. При цьому реальний ринковий цінник на електроенергію – 8 гривень за кіловат.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що до кінця опалювального сезону в Україні діє єдиний тариф на світ для населення – 2,64 гривні за кВт/год. Українці, які встановили двозонний лічильник, можуть платити за меншим тарифом - 1,32 гривні за кВт у нічний час, з 23:00 до 7:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заміна лічильника на двофазний: в "Yasno" підказали, як знизити платіжки та не витратити всі гроші.

Також наш портал інформував, в Україні зросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків.