В Україні, після початку повномасштабного вторгнення понад 5,5 мільйона українців були змушені покинути свої домівки та переїхати в інші безпечні міста та села.

Ті люди, які змінили місце проживання через війну, отримали статус ВПО та право на виплати від держави. У лютому для частини людей, ці виплати хочуть відмінити. Однак, для внутрішньо переміщених людей готують масштабні зміни, серед яких продовження виплат та тимчасове житло. Про це повідомив Максим Ткаченко.

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

За його словами, готується постанова, згідно з якою, виплати 2000-3000 гривень на людину, для деяких категорій ВПО не відмінять до кінця воєнного стану. Зараз дорослі отримують 2000 гривень на місяць, але якщо людина має інвалідність, то сума виплати – 3000 гривень. Окрім того, буде встановлений пріоритет, яких внутрішньо переміщених осіб у першу чергу забезпечити житлом.

Це буде стосуватись тих сімей, в яких є військовослужбовці. Також це особи, які були вимушені переїжджати два рази через військові дії.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Виплати ВПО, скріншот: YouTube
Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Для того, щоб всіх осіб забезпечити житлом, варто проводити аудит нерухомості в Україні. Ця нерухомість повинна підходити для проживання ВПО. Поки що таких офіційних місць не вистачає, але у регіонах повинні бути. Тому знадобиться час, щоб проаналізувати, скільки таких місць у регіонах.

Нагадаємо портал Знай інформував, безкоштовне дитяче харчування: адреси та умови отримання у різних містах

Раніше на порталі Знай повідомлялося, нові правила доведуть до відчаю: хто більше не отримає ні копійки

Також, наш портал інформував, встигнути до перших пролісків: пенсіонери ризикують втратити гроші, що робити