За деякі українські монети можна виручити суму, яка дорівнює одній місячній пенсії більшості українців. Як виглядають цінні екземпляри, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Абсолютно будь-який українець має шанс натрапити на рідкісні екземпляри монет, які можуть принести непогані гроші. Наприклад, монети номіналом 2 копійки, які вже перестали бути платіжним засобом, можуть бути продані за тисячі гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, 2 копійки 1994 року різновиду 2(10 к.)АА можна продати більш ніж за 4000 гривень. Більшість пенсіонерів отримують щомісячні виплати у такому ж розмірі чи навіть нижче. Впізнати монету можна за широким кантом аверсу.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Від 800 до 1000 гривень може принести монета номіналом 2 копійки 1996 року різновиду 1АА з алюмінію. Така сама копійка з немагнітної сталі може бути оцінена до 1700 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Зробити гаманець "пухліший" може бути 2-копійчана монета 2003 року. Вона сама по собі дуже рідкісна і може бути продана за ціною від 1800 до 5000 гривень, залежно від стану, в якому знаходиться.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.

Також наш портал інформував, повезти може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.