Навіть попри те, що в Україні доволі нестабільна економічна ситуація, у 2024 році не заплановано підвищення цін на комунальні послуги. Це також зокрема стосується і тарифів на електроенергію.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

Він зазначив про те, що принаймні до завершення опалювального сезону платіжки за комуналку збільшувати не планують.

"Станом на зараз усі енергетики зосереджені на тому, аби успішно пройти осінньо-зимовий період. Розмови про те, щоби підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги до кінця цього періоду не ведуться", — розповів Ущаповський.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Він додав про те, що останніми днями енергетики успішно впоралися із похолоданнями та при цьмоу закликали українців економніше ставитися до використання електроенергії.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Енергетики просять споживачів свідомо споживати та ощадливо використовувати електроенергію, особливо під час проходження ранкового та вечірнього піка навантаження на енергосистему", - додав голова НКРЕКП.

Раніше портал Знай повідомляв, "Категорично заборонено": енергетики попередили всіх споживачів електроенергії.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.