Нещодавно клієнтка компанії з енергопостачання YASNO порушила питання, що хвилює, в соціальних мережах: яка сума заборгованості стане причиною відключення світла в будинку? Відповідь компанії викликала бурю емоцій у споживачів, особливо з огляду на поточний сезон та складні часи в країні.
Нещодавно стало відомо про те, що за борги по електроенергії позбавлятимуть світла в будинку. Клієнтка запитала, за яку саме суму боргу відключатимуть електрику. Коментар з питанням вона залишила під постом компанії у Facebook.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

YASNO повідомив, що законодавством не встановлено конкретної суми, при якій здійснюється відключення. Однак несплата більш ніж за один місяць може стати приводом для попередження.

Багато людей висловили своє обурення, наголошуючи, що світло - невід'ємна потреба, особливо в умовах зими та воєнних дій. Незважаючи на борги, багато хто вважає, що відключення є неприйнятним і нелюдським.

Коментар під постом YASNO / фото: скріншот Facebook
Коментар під постом YASNO / фото: скріншот Facebook

Проте оператор YASNO наголосив, що уряд повернув компаніям право відключати споживачів за борги. В даний час відключення дозволено лише у випадку, якщо нерухомість знаходиться в районах активних бойових дій або якщо будинок пошкоджено внаслідок воєнних дій.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще