В Сполучених Штатах Америки долари одного номіналу, але різних років випуску мають однакову цінність.

В Україні ситуація з іноземною валютою трохи гірша. Курс обміну "старих" та "нових" доларів відрізняється і за останні півроку ситуація з цим значно погіршилась. Про те чому це відбувається, розповіли в "Телеграф".

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Під час продажу нерухомості багато клієнтів не хочуть брати будь-який долар, майже всі воліють отримати "синій". Це купюри нового зразка, які випущені від 2009 до 2017 року. Синім його називають через синю стрічку на самій купюрі. Решта доларів називаються у них "білими".

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Останні півроку ситуація навіть гірша. Клієнти навіть у відділення вимагають тільки новий долар. Це призвело до того, що попит на нього збільшився.

"Така ситуація призвела до того, що ми почали накопичувати значну кількість старого долара, адже 99% клієнтів хочуть отримати «синій» долар, без ознак зношування. Весь "старий" долар, ми вивозимо за кордон", - розповіла Директор Центру управління готівкою Кредобанку Ірина Лебедін.

Долари. Фото: скрин відео
Долари. Фото: скрин відео

Чи відрізняються долари різного року випуску

Але реальних підстав для «знецінення» старого зразка долара немає, це лише вигадана українцями байка. Як банки, так і представники бізнесу не роблять різниці між такими доларами. Всі долари мають однакову цінність, а ця істерія лише робить штучний дефіцит.

Нагадаємо, портал Знай інформував, банки видають стару та пошкоджену валюту: чому варто уважно оглядати купюри при обміні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, готуємось до коливань: що буде з доларом у 2024 році

Також, наш портал інформував, українцям блокують банківські рахунки в ПриватБанк: що потрібно знати, щоб не залишитися без коштів