Для багатьох пенсіонерів стає сюрпризом, що окрім основної пенсії, вони можуть розраховувати на додаткові виплати.

Такі "пільгові" виплати можуть отримувати українці, котрі отримують пенсію у розмірі, який не перевищує середню заробітну плату. Про це розповіли в ТСН.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

За віком

Основна надбавка - за віком. Їх по всій країні виплачують додатково, до основної виплати пенсії. В залежності від віку, пенсіонери мають право на такі доплати:

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще
  • Від 70 до 75 років – 300 гривень;

  • Від 75 до 80 років – 456 гривень;

  • Від 80 років – 570 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Понаднормовий стаж

Українці можуть отримувати додаткові гроші за надстаж. Якщо у чоловіків понад 35 років стажу, а у жінок – понад 30, то розмір пенсії збільшується. Розмір надбавки складає 1% від загальної суми виплати, але не може перевищувати цю позначку. Розмір надбавки буде розраховуватись виходячи з мінімуму. Але для тих пенсіонерів, які продовжують працювати розрахунку за надстаж не буде. Він з’явиться лише тоді, коли вони звільняться.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Надбавка за дітей

Пенсіонери, які мають на вихованні неповнолітніх дітей також мають право на надбавку. І вона становить 150 гривень на кожну дитину. Для оформлення цієї надбавки варто звернутись до свого Пенсійного фонду, де ви отримуєте пенсії.

Нагадаємо, портал Знай інформував, бракує декілька місяців стажу: українцям розповіли, чи призначать в такому випадку пенсію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, оформити пенсію чи підписати договір не виходячи з дому: як українцям отримати цифровий підпис

Також, наш портал інформував, журналіст Едуард Гльоза розповів, які пенсії чекають на українців у 2024 році: «Уряд планує перерахунок пенсій у три етапи»