У холодну пору року платіжки за блакитне паливо буквально шокують багатьох українців. Хоч газ і не дорожчав, але "мінус" за вікном робить платіжки важчими, і в рази. Багато українців опиняються у борговій ямі. Звичайно, переважно найбільша сума у ​​загальній платіжці саме за газ.

Виняток, якщо будинок або квартира зазвичай опалюється електрикою та обслуговуються електричними приладами. Але перший варіант все ж таки більш поширений. Не платити за газ не можна.

Нині жодних поблажок немає і за борг можуть навіть заблокувати банківські рахунки. Однак, можна платити трохи менше. Для цього слід скористатися порадою, якою ділиться сама компанія "Нафтогаз".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Про який лайфгак йдеться?

Порада чи лайфгак максимально простий. Необхідно своєчасно оплачувати платіжку за газ та отримувати за це 1% знижки.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

На таку знижку претендують всі споживачі, які оплачують газ до 15 числа кожного місяця через сервіси Нафтогазу. Якщо ви це зробите один раз, то при повторній сплаті знижка буде нараховуватися вже автоматично.

“Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена вами гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни“, – зазначили у компанії.

Також важливо своєчасно подавати показники, а саме на початку місяця. Якщо показники не подати вчасно, то за це зробить оператор газорозподільної компанії і зазвичай суми в платіжках не на користь платника, а закруглені до більшого.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Чи дорожчатиме газ?

Багатьох хвилювало, чи піднімуть тарифи на газ 2024 року. Вже достеменно відомо, що ні. Найшвидше це може статися - 2025 рік і то не факт. Зараз на цей тариф діє мораторій, тому саме він не може зростати протягом дії воєнного стану та ще шість місяців після його завершення. Поки що українці й надалі платять у середньому 8 гривень за куб і так буде, як мінімум, до кінця цього року.

Нагадаємо, платіжка за електрику не стане впоперек горла: розумні хитрощі для зниження рахунків.

Раніше повідомлялося, нова платіжка для мешканців приватних будинків: газовики пояснили важливу деталь.

Також, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитися без виплат.