Питання підняття податків та акцизів неодноразово обговорювалися суспільством та представниками влади. Стосовно підняття акцизу на автогаз й досі точаться дискусії.

Про це розповів голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю РБК-Україна.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

За словами чиновника, Міністерство фінансів вже протягом року готує законопроєкт про акциз на автогаз. Він вже тричі подавався на розгляд до Кабінету Міністрів, але конкретного результату немає. Зараз точаться дискусії з цього приводу, ініціатором якої став сам Гетманцев.

"По автогазу йде дискусія, і відкрив її я. Але я не збираюся подавати законопроєкт. Переконаний, лідерство у таких пропозиціях має бути у Мінфіну в рамках Національної стратегії доходів. Ми чекаємо на пропозиції від Мінфіну, який уже близько року готує законопроєкт. Він уже тричі подавався на Кабмін і тричі повертався. Йдеться про уніфікацію ставок на пальне зі ставками ЄС" зазначив чиновник

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Окрім цього, Данило Гетманцев привідчинив завісу по акцизу на тютюн. За його словами, до кінця 2024 року, він має вийти на європейський ринок. Після цього його розмір становитиме близько 90 євро за тисячу цигарок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, позбавлення пільг та підвищення податків: які зміни чекають українців

Раніше портал Знай інформував, від 504 до 6867 гривень: українці платитимуть більше за виготовлення важливих документів

Також наш портал повідомляв, оштрафували на чверть мільйона: податківці "взялися" за продавців з Olx