Вже з Нового року цінники на деякі продукти не стабільні. Частина з них радують українців нижчими цінами, а вартість деяких товарів поповзла вгору.

Найближчим часом здешевшати можуть крупи: рис, пшоно та гречка. Вартість борошна суттєво не зміниться, але вироби з нього підскочать в ціні. Такий прогноз дала Головна наукова співробітниця відділу ці ноутворення та аграрного ринку національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Черемісіна в коментарі 24 Каналу.

Зберігання круп / фото: відкриті джерела
Зберігання круп / фото: відкриті джерела

Як зміниться ціна на крупи, борошно та хлібобулочні вироби

1) За прогнозами експерта, вартість гречки в січні знизиться на 5-7%. Тенденція на зменшення вартості спостерігалася з жовтня. За цей період ціна впала вже на 10%.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

2) Ціна рису та пшона коливатиметься в межах 3-5%. Загалом протягом грудня-листопада рис вже знизився в ціні на 0,9%, а пшоно упало в ціні майже на 6%.

3) Світлана Черемісіна стверджує, що цінники на борошно не повинні суттєво змінитися. Протягом грудня та листопада минулого року, українські супермаркети знизили вартість на 0,5%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

4) А от хлібобулочні вироби можуть здорожчати. Збільшення вартості відбуватиметься поступово, а середня ціна зросте на 0,5-1% в місяць.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, робимо "правильний" бутерброд: в Україні супермаркети оновили ціни на хліб, ковбасу та масло

Раніше портал Знай інформував, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта

Також наш портал повідомляв, каші вистачить до весни: в Україні знижують цінники на гречку, рис, пшоно та макарони