Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що Нацбанк прогнозує з великою ймовірністю, що в Україні зросте вартість комунальних послуг. Цього разу йдеться саме про ціну на газ, гарячу воду та опалення.

Однак це не відбудеться раніше, ніж закінчиться дія мораторію на підвищення комунальних тарифів у 2025 році.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Відповідно, 2024 року українські споживачі оплачуватимуть ці послуги за нинішніми розцінками, вважають у Нацбанку. На думку фахівців НБУ, відмова від підвищення тарифів дозволить стримувати адміністративну інфляцію.

"Її стримуватиме дія мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання. Який, згідно з припущеннями цього прогнозу, буде скасовано лише у 2025 році”, – стверджують вони.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Як будуть підвищувати тарифи

За прогнозами Нацбанку різкого зростання розцінок не буде. Швидше за все:

- тарифи піднімуть у кілька етапів;

- у своїй розширять підтримку населення субсидіями.

"Незважаючи на необхідне усунення дисбалансів в енергетичному секторі, очікується, що подальші урядові рішення щодо приведення тарифів на ЖКП до ринкового рівня враховуватимуть високу соціальну значущість тарифів", – пояснили у регуляторі.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Яким буде тариф на електроенергію 2024 року

Глава Міненерго Герман Галущенко повідомив, що зростання тарифів на електроенергію найближчим часом не очікується. За його словами, до закінчення опалювального сезону ціна на електроенергію залишиться на рівні 2,64 грн за квт/год незалежно від обсягу споживання.

Нагадаємо, нова платіжка для мешканців приватних будинків: газовики пояснили важливу деталь.

Раніше повідомлялося, тарифи у 2024 році: українців попереджають про нові платіжки на комуналку.

Також, ось це все? Українцям обіцяють додати 300 гривень до пенсії.