Деяким українцям за рішенням ПФУ можуть заблокувати картку для отримання пенсійних виплат. Кого можуть очікувати проблеми, йдеться у матеріалі "24 Канали".

Пенсійний фонд відповідає не лише за нарахування виплат пенсіонерам, а й контролює їх надходження на рахунки. У деяких випадках відомство може ухвалити рішення про блокування пенсійної картки.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Наприклад, така неприємність може статися, якщо пенсіонер вирішив створити накопичення завдяки пенсійним виплатам і тривалий час навіть не торкався карти, на яку надходили гроші від ПФУ.

Справа в тому, що якщо пенсіонер протягом 6 місяців не користується коштами, які були зараховані на картку, ПФУ блокує рахунок. Відомство просто не знає, що трапилося з людиною і припиняє виплати, щоби кошти не лежали без діла.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У разі блокування рахунку пенсіонер може швидко відновити доступ до своїх коштів. Для цього доведеться звернутися до Пенсійного фонду із відповідною заявою.

Варто зазначити, що припинити виплату пенсії можуть і українцям, які отримують кошти через "Укрпошту". Умови ті самі – якщо людина 6 місяців і більше не забирає гроші, то виплати зупиняються.

Раніше портал Знай повідомляв, підготуйте все необхідне, щоб не залишитися без частини виплат: коли краще звернутися за пенсією.

Також наш портал інформував, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.