Українські пенсіонери отримують виплати через банк або поштове відділення. Але існують випадки, коли літніх людей можуть позбавити запрацьованих коштів.

Одним з таких випадків є відсутність операцій на банківській карті, на яку надходять кошти. Тобто, якщо півроку пенсіонер не знімає виплати, то пенсії надалі може не бути. Про це заявила заступниця голови Міністерства соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі телемарафону новин.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У пенсійному фонді постійно стежать за банківськими рахунками пенсіонерів. Якщо тривалий час кошти просто нараховуються, з картки не робляться перекази та немає руху коштів, то ПФУ перестає нараховувати пенсію на рахунок громадянина. Це може статись після 6 місяців відсутності руху коштів. Сам рахунок тоді можуть заблокувати.

Те саме буде стосуватись не тільки отримувачів пенсії через картку, але і отримувачів через Укрпошту. Якщо вони по пів року не з’являються за своєю пенсією, то виплати припиняються.

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Але, пенсії можна відновити. Для цього пенсіонеру особисто варто з’явитись до Пенсійного Фонду України з усіма потрібними документами. Така норма, існує для того, щоб розуміти, що отримувач пенсії живий та розпоряджається власними грошима.

Нагадаємо портал Знай інформував, в Україні хочуть кардинально змінити Трудовий кодекс: чого очікувати громадянам

Раніше на порталі Знай повідомлялося, про перерахунок пенсії можна забути? У ПФУ пояснили важливу деталь для частини пенсіонерів

Також наш портал інформував, тарифи ростуть, а субсидія залишається незмінною: чи буде перерахунок виплат в цьому році