В Україні відзначаються зміни у цінах на популярні морепродукти, включаючи коропа, оселедець та скумбрію. За останніми даними, живий короп зберігає стабільність своєї ціни, утримуючись на рівні 179 грн/кг.

Інформацією про актуальні ціни поділилося Міністерство фінансів. Ціни на коропа не змінилися, що може забезпечити відносну стабільність у їхній доступності.

Ціни на коропа / фото: скріншот Мінфін
Ціни на коропа / фото: скріншот Мінфін

Однак, оселедець, один із найчастіше вживаних продуктів, придбав нову цінову динаміку. Згідно з останніми оновленнями, ціна на слабосолона оселедець впала з 154,72 грн/кг до 139,30 грн/кг.

Ціни на оселедці / фото: скріншот Мінфін
Ціни на оселедці / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Одним із магазинів, що пропонують оселедець за привабливою ціною, є Varus, де ціна напрочуд низька – всього 99,9 грн/кг. У той же час інші торгові точки, такі як Auchan, не стали знижувати ціну на такі значні величини і зберігають її на рівні 169 грн/кг.

Скумбрія також помітила невеликі зміни у своїй ціні, підскочивши на 4 гривні, із 132,79 грн до 136,67 грн/кг. Однак Auchan дивує своїми пропозиціями, пропонуючи скумбрію за кумедною ціною 109,90 грн/кг.

Ціни на скумбрію / фото: скріншот Мінфін
Ціни на скумбрію / фото: скріншот Мінфін

Metro слідує за іншими магазинами, пропонуючи скумбрію за ціною 158,89 грн/кг, що, безумовно, звучить уже не так смачно.