Українці мають право на ряд безкоштовних медичних послуг. Це і аналізи, необхідні обстеження, лікарські препарати та процедури, які потрібні для конкретного захворювання.

Про те, які послуги безкоштовні для хворих з діагнозом інсульт, нагадали на офіційній сторінці Контактного центру 1511.

Пацієнт у лікарні / фото: depositphotos
Пацієнт у лікарні / фото: depositphotos

За діагностику, надання першої медичної допомоги, лікування та реабілітацію в гострому періоді інсульту платити не потрібно всім громадянам. Всі витрати забезпечує НСЗУ - Національна служба здоров'я України.

Окрім цього, безоплатними залишаються ліки, із Національного переліку основних лікарських засобів, та харчування, якщо пацієнт знаходиться на стаціонарному лікуванні.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Важливо нагадати, що для пацієнтів з підозрою на інсульт, направлення від лікаря не потрібне.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

НСЗУ оплачує послуги, які входять до вторинної профілактики хвороби. Це дії, які знизять ризик рецидиву для українців, які вже перенесли інсульт. Серед них лікування супутніх серцево-судинних хвороб та аритмії. Препарати, виписані лікарем, пацієнт може отримати безкоштовно або з невеликою доплатою, якщо вони входять до програми "Доступні ліки".

Якщо у вас вимагають кошти за безоплатні процедури, потрібно звернутися до керівника мед закладу. В інакшому випадку напишіть скаргу до Департаменту охорони здоров’я у вашому місті чи регіоні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як захистити свої права при відмові у медичній допомозі: кроки до вирішення проблеми

Раніше портал Знай інформував, навіть декларація із лікарем не потрібна: які послуги українці можуть отримати безкоштовно

Також наш портал повідомляв, змінили номер і не можете записатися до лікаря: як оновити доступ до своїх медичних даних