Українцям, які мають борги за комунальні послуги, можуть заборонити купувати майно, виїжджати закордон та користуватися карткою. Вийти із такого кола обмежень можна буде лише погасивши усю заборгованість.

Борги з комуналки, скріншот: YouTube
Борги з комуналки, скріншот: YouTube

Це пов'язано із тим, що громадян, які мають заборгованість з аліментів, а також борги за комуналку і невиплачені штрафи за порушення ПДР вносять до Єдиного реєстру боржників.

Для них передбачаються суворі обмеження, які неабияк погіршують та ускладнюю життя.

Зокрема, українці, які мають борги за комунальні послуги не зможуть:

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще
  • продавати і купувати майно;
  • виїжджати за межі країни;
  • користуватися власним автомобілем;
  • користуватися своїми рахунками в банках.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Рішення про накладення обмежень приймає суд або нотаріус. Стягнення комунальних послуг відбувається у спрощеному порядку, а тому вас навіть не повідомлять про дату розгляду справи.

Рішення суду прийде на вашу адресу реєстрації і відобразиться у кабінеті споживача.

Для того, щоб боржника видалили з Реєстру, потрібно повністю погасити борги та отримати на руки судову ухвалу, на основі якої скасують усі обмеження.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.