Українці можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень. Кошти виплачуватимуть при народженні дитини, крім основної допомоги від держави. Про це повідомляється на офіційному сайті Сосницької громади.

В Чернігівській області розпочали нову програму підтримки молодих батьків. У Сосницькій громаді виділили кошти на виплату одноразової фінансової допомоги при народженні дитини.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Програма поширюється на сім'ї, батьки (або батьки) яких зареєстровані та проживають на території Сосницької громади. Розмір допомоги – 10 тисяч гривень на сім'ю. Виплати надається як додаткова допомога, крім допомоги на дитину від держави.

Наголошується, що грошова допомога надається лише на дітей, які були або будуть народжені у 2024 році. При цьому малюки, як і батьки, мають бути зареєстровані на території громади.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Для отримання виплати батьки мають звернутися до Центру надання адміністративних послуг та подати відповідну заяву. Зробити це потрібно протягом шести місяців з дати народження малюка.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські сім'ї з дітьми можуть отримувати до 6 тисяч гривень від держави: хто має право на таку виплату.

Також наш портал інформував, стажу менше, а пенсія більша: юрист пояснив чому така різниця в сумах "старих" та "нових" пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.