У січні в Україні очікуються мінливі погодні умови. На початку місяця за прогнозами синоптиків, по всій країні очікуються дощі та мокрий сніг. Але ближче до кінця першої декади очікується різке похолодання.

У деяких північних та східних областях можуть виникнути морози до -15-20 градусів, повідомляє джерело. Проте, це не надовго: вже після цього температура почне підніматися, перетворюючись на відлигу по всій країні.

Зимова погода навесні. Фото: скриншот Facebook
Зимова погода навесні. Фото: скриншот Facebook

В Україні очікується дощ та мокрий сніг, опади сягатимуть до 40-80% вище норми , місцями навіть спостерігатимуться опади двомісячних норм.

Середина січня принесе із собою підвищення температури. При цьому наприкінці місяця прогнозується тепла погода з великою кількістю опадів, переважно дощів, можливо змішаних із мокрим снігом.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

У Центральній та Східній частинах України очікується значне підвищення температури повітря. У цих регіонах переважатиме тепла погода, включаючи можливі відлиги та рясні опади, вищі за звичайні показники.

Українці взимку, фото Знай.ua
Українці взимку, фото Знай.ua

Сніг буде нестабільним та розосередженим, тоді як тумани будуть частими явищами на дорогах протягом усього місяця.

Загалом, січень в Україні характеризуватиметься перепадами температур та вологою погодою, що може створити незручності на дорогах та підвищити ризик утворення ожеледиці.

Також наш портал повідомляв, Україну чекає серйозний мороз, яких давно не було - прогноз погоди з 4 січня: температура впаде до -20

Раніше ми писали про те, що зимові прогулянки на радість: маленькі хитрощі, які збережуть ваші ноги в теплі