В Україні продовжує дорожчати овочева продукція. Зокрема, на початку січня відбувся відчутний ривок цін на огірки, перець та капусту. Про це свідчать дані моніторингу проєкту EastFruit, а також порталу "Мінфін".

Першого тижня січня огірки пропонуються за ціною від 90 до 135 гривень за кілограм, що в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. Експерти наголошують, що таке стрімке зростання цін зумовлене подорожчанням продукції в Туреччині, яка у зимовий період є основним постачальником тепличних овочів в Україну.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Наголошується, що тепличні огірки на даний момент на 70% дорожчі, ніж за аналогічний період минулого року. Проте учасники ринку вважають, що ситуація з цінами стабілізується, як тільки нормалізується ситуація із постачанням турецької продукції.

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Водночас в українських супермаркетах спостерігається значне подорожчання інших популярних овочів. Так, середня вартість болгарського перцю піднялася зі 159,68 до 174,20 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Також відчутно зросли ціни на капусту. Білокачанна подорожчала з 12,36 до 14,74 гривні за кіло. Натомість молода капуста на кілька копійок подешевшала і пропонується в середньому по 36,18 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети змінять ціни на основні продукти: що подорожчає вже в січні.

Також наш портал інформував, рік тільки почався, а вже подорожчання: як зросли ціни на яйця, макарони та вершкове масло.

Крім того, ми писали, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.