В Україні збільшили допомогу батькам при народженні дитини. Про це йдеться у повідомленні на офіційній facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

У 2024 році в Україні переглянуть допомогу, яку надають батькам при народженні дитини - "бебі бокси". Зміниться наповнення та розмір грошової компенсації, якщо батьки відмовляються від боксу з речами.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

"Зміниться не лише вміст, а й вартість бебі-боксу: з 6 816 грн до 7 689 грн. Вартість "пакунку малюка" дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум становить 2 563 грн”, - йдеться у повідомленні.

Що стосується вмісту "бебі-бокса", то буде збільшено кількість найнеобхідніших речей, зокрема багаторазових вологостійких пелюшок, теплого одягу для немовляти, а також буде більш зручний плед-ковдра.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Бебі-бокси", скріншот: YouTube
"Бебі-бокси", скріншот: YouTube

Варто нагадати, що в Україні кожні 4 роки переглядають склад "бебі-боксів", орієнтуючись на відгуки батьків та думку фахівців кількох міністерств.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від безкоштовних путівок до ліків: пільги, про які не знали одержувачі допомоги.

Також наш портал інформував, більше 10 тисяч гривень на людину: Естонія допоможе українцям, які постраждали від війни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, додаткова грошова допомога та пільги по-новому: які зміни чекають на українців.