Для того, щоб приходили правильні платіжки за спожитий газ, українці мають щомісяця передати показники лічильників. Але що робити, якщо в метушні забули про процедуру? Відповідь на питання дали фахівці Івано-Франківської філії "Газмережі".

Газовики щомісяця нагадують українцям про необхідність своєчасного передавання показників приладів обліку. Однак бувають різні випадки, і ніхто не застрахований від того, щоб просто забути про важливу процедуру.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Якщо не вчасно передали показники або зовсім забули, то у такому разі здійснюються планові нарахування, порядок яких визначено Кодексом газорозподільних мереж.

Наступного місяця слід обов'язково передати поточний показ газового лічильника. Таким чином, вдасться відкоригувати обсяги споживання блакитного палива.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Показники лічильника необхідно передавати оператору газорозподільної мережі щомісяця з 1 по 5 число. Якщо споживання газу немає, наприклад, сім'я не живе вдома, то щомісяця потрібно передавати постійні показники.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уникнути газових боргів, якщо не проживаєте вдома: українцям дали кілька порад.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.