В Україні можливі відключення світла через ускладнення погодних умов та зростання споживання електроенергії. Про це йдеться в повідомленні на facebook-сторінці АТ "Житомиробленерго".

Енергетики заявили, що найближчими днями очікується суттєве зростання споживання електроенергії через погіршення погоди. За їхніми словами, такі умови можуть призвести до вимкнення електроенергії.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

"Найближчими днями буде спостерігатися СУТТЄВЕ зниження температури повітря, що призведе до збільшення споживання електроенергії і відповідно до збільшення навантаження на енергомережі, яке може призвести до спрацювання автоматики на відключення", - попередили енергетики.

У зв'язку із цим в обленерго закликають усіх українців економно споживати електроенергію, щоб допомогти енергосистемі витримати цей складний період. Крім того, споживачам радять про всяк випадок підготувати альтернативні джерела електроенергії.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Повербанк. Фото: скрін youtube
Повербанк. Фото: скрін youtube

"Навіть мінімальне скорочення споживання у кожній домівці здатне зменшити навантаження на енергосистему", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки за світло висмоктуватимуть останні гроші: українців попередили про подорожчання тарифів.

Також наш портал інформував, неякісна напруга в мережі: українцям підказали, як правильно це виправити.

Крім того, ми писали, відключення за борги: Україна скасувала "бронь" для сумнівних споживачів електроенергії.