Монета номіналом в 1 гривню може принести власнику стільки грошей, що гаманець тріщатиме швами. Втім, цінуються далеко не всі екземпляри, а лише ті, що мають певні особливості. Як вони виглядають, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Українські монети мають попит серед колекціонерів і цілком можуть бути продані навіть за десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, стара 1-гривнева монета 1992 року випуску різновиду 1.1ААг може бути оцінена у 10-20 тисяч гривень. Відрізнити монету можна за незвичайним шлюбом - її гурт гладкий і не має жодних написів.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Істотно поповнити гаманець може 1 гривня, випущена 1995 року. Цінується саме різновид 1БАг, який також має гладкий гурт. Колекціонери можуть заплатити за такий екземпляр близько 7-9 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Близько 5 тисяч гривень можна отримати за монету номіналом в 1 гривню 2001 року випуску. Вона відрізняється тим самим шлюбом, що й попередні екземпляри.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Однак треба бути обережними – такі монети часто підробляють, щоб видати за цінні. Фальшивомонетники спеціально спилюють написи на гурті. Оригінал має важити 6,8 грама та мати діаметр 26 мм.

Раніше портал Знай повідомляв, пошуршіть у гаманцях: які банкноти можна дорого продати колекціонерам.

Також наш портал інформував, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам.

Крім того, ми писали, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі.