На початку січня українські супермаркети перерахували ціни на багато продуктів, які мають попит покупців. Зокрема, змінилася вартість популярних консервів. Про це свідчать дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Сардини, шпроти, оливки - ці продукти користуються попитом цілий рік. На початку січня українцям доведеться віддавати більше грошей за деякі з таких товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на сардини

Сардини натуральні в середньому коштуватимуть 65 гривень за 230-грамову баночку. Новий цінник більш ніж на 2 гривні вищий, ніж останній місяць 2023 року. У супермаркетах вартість продукту варіюється від 62,50 до 67,50 гривні за одиницю товару.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ціни на шпроти

Шпроти Аквамарин у маслі в середньому продаються за 72,60 гривні за 150 грамів. Якщо порівнювати зі груднем, то жодних змін не відбулося, проте цінник залишається рекордно високим. Ціни на продукт коливаються в межах 69,80-75,40 гривні залежно від торговельної мережі.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Ціни на оливки

Оливки "Іберіка" зелені без кісточки подорожчали з 81,63 до 84,14 гривні за 300 грамів. Водночас чорні оливки без кісточки цієї торгової марки зросли в ціні з 85,09 до 91,01 гривні за 300 грамів. Чорні оливки з кісточкою обійдуться в середньому в 79,00 гривні за 300 грамів, що трохи дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, віддамо останні копійки: як змінилися ціни на молоко, сметану та сир.

Також наш портал інформував, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.

Крім того, ми писали, на баночці економимо 10 грн: супермаркети оновили ціни на кукурудзу, горошок та мариновані огірки.