В Україні дозволили відключати світло побутовим споживачам, які ігнорують платіжки та накопичили борги. Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці АТ "Вінницяобленерго".

Уряд зняв мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг. У зв'язку із цим боржникам можуть відключати електроенергію. Стосується це споживачів, які мешкають на територіях, підконтрольних Україні та де не ведуться бойові дії.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"У разі несплати або сплати за електроенергію у неповному обсязі населенням, яке проживає в неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії, можливо здійснювати відключення електропостачання", - попередили українців.

В обленерго закликали споживачів у найкоротші терміни проаналізувати свої платежі за електроенергії та за наявності заборгованості внести необхідну суму.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що споживачі, які не мають фінансової можливості погасити борг, можуть оформити договір про реструктуризацію та виплачувати суму частинами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Також наш портал інформував, є лише один день: українцям пояснили, що робити, якщо випадково пошкодили пломбу.

Крім того, ми писали, "Вже за доставку електроенергії платимо?": в Yasno пояснили, чому приходять такі цифри в платіжках.