З початку нового року на нас чекають не надто приємні зміни у тарифах на електроенергію.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запровадила підвищення плати за транспортування електрики для держкомпанії "Укренерго".

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Тепер і до кінця березня діятиме тариф у розмірі 380 гривень 28 копійок за мегават-годину (без ПДВ). Порівняно з попереднім тарифом – 345 гривень 64 копійки за МВт/год – це фактичне зростання майже на 10%.

Однак на цьому підвищення цін не зупиниться. Згідно з графіком поетапного розгортання нових тарифів на передачу електроенергії, у квітні плата становитиме 430 гривень 25 копійок, а у липні становитиме 485 гривень 10 копійок за МВт/год. без ПДВ. Тобто влітку ми заплатимо за цю послугу на 40% більше, ніж торік.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

У той же час, певні категорії споживачів залишаться осторонь подорожчання. Зокрема це не стосується колективних побутових абонентів, гуртожитків на загальному лічильнику, висвітлення багатоквартирних будинків, дачних кооперативів, релігійних організацій.

Також регулятор запровадив нові тарифи на розподілення електроенергії для кожного окремого обленерго. Вартість універсальних послуг та загальні витрати на електрику для юридичних осіб також зростуть.

Нагадаємо, тарифи на світ:міністр розповів, до яких платіжок готуватися

Як повідомляв "Знай.uа", "вже за доставку електроенергії платимо?": в Yasno пояснили, чому приходять такі цифри в платіжках

Знай.uа писав, після свят час і про тарифи задуматися:які ціни на газ пропонують українцям