У грудні через загрозу підтоплення у Києві тимчасово обмежили рух синьою гілкою метро на ділянці між станціями Деміївська та Теремки для проведення ремонтних робіт у перегінному тунелі.

Однак, за словами начальника КП "Київський Метрополітен" Віктора Брагінського, зараз у столичному метро немає жодної станції, яка б зажадала термінового позапланового ремонту.

Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин
Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин

За його даними, підприємство постійно здійснює моніторинг та нагляд за станом тунельних споруд на всіх лініях метро, ​​особливо на проблемних із гідрогеологічної точки зору ділянках.

І поточний технічний стан конструкцій цілком задовільний для безпечного та безперебійного перевезення пасажирів.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"Наразі станцій, які потребують термінового позапланового ремонту, у київському метро немає", - зазначив він.

Водночас, враховуючи фізичне зношування та необхідність підвищення експлуатаційних характеристик, у 2024 році заплановано провести капітальний ремонт ділянки тунелів між Почайною та Тарасом Шевченком на Оболонсько-Теремківській лінії, але це відбудеться влітку.

Метро "Лібідська", фото: Facebook
Метро "Лібідська", фото: Facebook

У метро пообіцяли, що повного перекриття руху поїздів не буде - швидше за все, на час ремонту там організують човниковий режим в обох напрямках через тунель.

Нагадаємо, побудували в кишені 24 мільйони: компанії, що зводить Подільський міст, ставлять дедалі більше питань

Як повідомляв "Знай.uа", Кличко змінив комфортне метро на ТРЦ та офіси: економіст пояснив, чому Київ може спорожніти

Знай.ua писав, закриття "червоних станцій" метро: КМДА звернулася із терміновою заявою