В українців є 30 днів, щоб отримати допомогу від держави. Для цього потрібно прийти до найближчого ЦНАПу чи органу соцзахисту населення. Про це інформують на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики України.

30 календарних днів від народження дитини дається батькам, щоб подати заяву на отримання допомоги у вигляді "бебі-бокса". Для цього слід звернутися до органів соцзахисту населення чи ЦНАП за місцем проживання.

Допомога батькам. Фото: скрін youtube
Допомога батькам. Фото: скрін youtube

"Зазвичай бебі-бокс видають у пологовому будинку, проте його можна отримати пізніше. Зробити це можуть не тільки біологічні батьки, а й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі", - йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики наголошують, що при отриманні цього виду допомоги сім'я не ризикує втратити право на інші види соціальної підтримки, передбачені українським законодавством.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

"Бебі-бокси" містять десятки коштів та виробів, які необхідні батькам у перші місяці по догляду за дитиною. Також замість речей можна отримати грошову виплату у розмірі 6816 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, додаткова грошова допомога та пільги по-новому: які зміни чекають на українців.

Також наш портал інформував, доплата до 3250 гривень до пенсії: хто може отримати грошову допомогу у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським переселенцям хочуть збільшити допомогу, але не всім: кому і коли треба бути напоготові.