З 1 січня 2024 року українці стали свідками збільшення мінімального розміру аліментів через підняття прожиткового мінімуму в країні. Тепер батьки, які раніше платили за утримання своїх дітей, виплатять трохи більше, щоб забезпечити їм більш пристойні умови життя.

Міністерство юстиції оголосило про підвищення зобов'язань із виплат, які тепер складають 1281,5 грн для дітей віком від 6 до 18 років. 1598 грн для малюків до шести років та

Діти. Фото Freepik
Діти. Фото Freepik

Ця зміна відображає відповідність мінімального прожиткового рівня на дитину, встановленого на рівні 2563 грн для малюків до шести років та 3196 грн для дітей старших. За законом, розмір аліментів не може становити менше ніж 50% від цього мінімуму.

Суди мають право встановити аліменти у розмірі 100% прожиткового мінімуму для дітей за віком, якщо в зобов'язаного платника достатній заробіток. Максимальна сума аліментів не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для відповідного віку.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Фінанси і діти. Фото: Youtube
Фінанси і діти. Фото: Youtube

Важливо, що батьки можуть погодити виплату вищої суми аліментів, оформивши це у відповідному нотаріальному договорі.

Якщо аліменти були встановлені у вигляді відсотка від заробітку, зміни розмірів автоматично набирають чинності без необхідності звернення до державних органів виконавчої служби.

Крім того, наш портал повідомляв, Даша Квіткова зізналася чи платить її колишній аліменти: "У нас все порівну..."

Так само нам стало відомо, що у українців можуть забрати від 20 до 50% пенсії: кого це торкнеться

Раніше ми писали, майже 3000 гривень: як отримати допомогу на дитину