На тлі змін у соціальній сфері України постає питання щодо майбутнього підтримки внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). Ситуація, озвучена віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук, натякає на можливі зміни, які торкнуться мільйонів українців, які залежать від державної допомоги.

Дефіцит соціальних витрат у країні змушує владу ухвалювати непрості рішення. Плани на скорочення кількості одержувачів грошової допомоги спричиняють хвилю обговорень серед українців.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Ірина Верещук в інтерв'ю наголосила, що в лютому 2024 року більшість одержувачів допомоги ризикує позбутися цієї підтримки.

"Дійсно, з лютого двадцять четвертого року більшість одержувачів допомоги можуть припинити отримувати таку допомогу. Ця позиція не підтримується президентом і не підтримується прем'єром, тому що йдеться про більш ніж два мільйони людей", – заявила Ірина.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

Проте варто зазначити, що президент та прем'єр-міністр висловилися проти таких радикальних кроків. Наразі готується постанова, яка може змінити поточну ситуацію.

Міністерство соціальної політики готується подати свої пропозиції перед урядом. Сподіваємося, що знайдеться рішення, яке враховує інтереси всіх сторін і не залишає без допомоги тих, хто насправді її потребує.

Також наш портал повідомляв про те, що індексація пенсій під питанням: на що сподіватися пенсіонерам у 2024 році

Раніше ми писали про те, на який термін продовжать виплати: українцям пояснили болюче питання

Знай.ua стало відомо про відпустку без збереження зарплати: чи зараховується працівникові страховий стаж